- Obecnie brak na stanie
DROŻDŻE COOBRA 24H
Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 300C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-300C. Najlepsza temperatura fermentacji 250C, czas fermentacji 24 godziny.
!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży TURBO!!!
- Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
- Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
- Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody - min.30L fermentator.
- Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 350C (drożdże przestaną pracować).
Zobacz także