

Drożdże gorzelnicze turbo Coobra Whisky z enzymem AMG Drożdże do zacierów zbożowych - Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky.
Drożdże gorzelnicze turbo Coobra Whisky z enzymem AMG Drożdże do zacierów zbożowych - Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky.
Drożdże tworzą charakterystyczne dla whisky i bourbona walory smakowo-zapachowe!
Coobra Whisky z enzymem AMG to innowacyjny produkt, który umożliwia uzyskanie niezwykle aromatycznej i pełnej smaku whisky. Dzięki zastosowaniu enzymu AMG, proces fermentacji przebiega szybko i efektywnie, co prowadzi do uzyskania większej ilości alkoholu o doskonałej jakości. Dodatkowo, te drożdże wykazują dużą odporność na zmienne pH i stres termiczny, co wpływa na wydajność procesu fermentacji oraz zmniejsza powstawanie niepożądanych aromatów ubocznych.
Coobra Whisky z enzymem AMG to produkt najwyższej jakości, dedykowany przede wszystkim produkcji whisky, ale również innych destylatów zbożowych. Dzięki swojej skuteczności i niezawodności, drożdże te zdobyły uznanie doświadczonych destylatorów z całego świata.
Drożdże gorzelnicze Coobra Whisky z enzymem AMG to specjalnie opracowane drożdże do produkcji whisky. Główne cechy tego produktu to:
Przygotowanie domowej whisky jest znacznie bardziej skomplikowane niż przygotowanie zwykłej cukrówki. Wiemy, że wkładasz dużo pracy i czasu w ten proces. Dlatego zalecamy drożdże Coobra Whisky jako sprawdzoną mieszankę do fermentacji Twojej ciężkiej pracy. Chcemy, aby zawsze odnosiłaś/eś sukces!
Instrukcje: Należy równomiernie rozsypać zawartość saszetki na powierzchni zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie dokładnie wymieszać. Czas fermentacji wynosi od 3 do 6 dni (w zależności od użytych surowców i temperatury otoczenia).
Zobacz także