SPIRITS ENZYME GLUCOAMYLASE
search
  • SPIRITS ENZYME GLUCOAMYLASE

SPIRITS ENZYME GLUCOAMYLASE

11,00 zł
Brutto

Glukoamylaza to enzym pochodzenia grzybowego, który rozkłada dekstryny na cukry proste, podczas zacierania surowców skrobiowych, takich jak ziarna czy ziemniaki.

Ilość

Glukoamylaza to enzym pochodzenia grzybowego, który rozkłada dekstryny na cukry proste, podczas zacierania surowców skrobiowych, takich jak ziarna czy ziemniaki. Może być również stosowany do maksymalizacji wydajności podczas zacierania słodów.

Wystarcza na 10 kg uwodnionej skrobi w nastawie do 25L. Enzym dodajemy do nastawu skrobiowego gdy jego temperatura spadnie poniżej 65°C. Dokładnie mieszamy i przykrywamy pojemnik. Pozostawiamy na 1 godzinę w temperaturze 50-60°C.

Tolerancja temperatury: 30-65°C - optymalna 50-60°C (86-149°F - optymalna 122-140°F)

Tolerancja pH: 2,8-5,0 (optymalna 4,0-4,5)

Status GMO: wolny od GMO

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.

Miejsce pochodzenia: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii z importowanych i lokalnych składników.

Niebezpieczeństwo: Może powodować objawy alergii lub astmy lub trudności w oddychaniu w następstwie wdychania.

ARE-S-283
5 Przedmioty

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.