SPIRITS ENZYME GLUCOAMYLASE
Glukoamylaza to enzym pochodzenia grzybowego, który rozkłada dekstryny na cukry proste, podczas zacierania surowców skrobiowych, takich jak ziarna czy ziemniaki.
Glukoamylaza to enzym pochodzenia grzybowego, który rozkłada dekstryny na cukry proste, podczas zacierania surowców skrobiowych, takich jak ziarna czy ziemniaki. Może być również stosowany do maksymalizacji wydajności podczas zacierania słodów.
Wystarcza na 10 kg uwodnionej skrobi w nastawie do 25L. Enzym dodajemy do nastawu skrobiowego gdy jego temperatura spadnie poniżej 65°C. Dokładnie mieszamy i przykrywamy pojemnik. Pozostawiamy na 1 godzinę w temperaturze 50-60°C.
Tolerancja temperatury: 30-65°C - optymalna 50-60°C (86-149°F - optymalna 122-140°F)
Tolerancja pH: 2,8-5,0 (optymalna 4,0-4,5)
Status GMO: wolny od GMO
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Miejsce pochodzenia: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii z importowanych i lokalnych składników.
Niebezpieczeństwo: Może powodować objawy alergii lub astmy lub trudności w oddychaniu w następstwie wdychania.
Zobacz także