PEKLOSÓL 1KG
search
  • PEKLOSÓL 1KG

PEKLOSÓL 1KG

4,50 zł
Brutto

Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa. Peklosól można śmiało wykorzystywać do peklowania zarówno na sucho jak i na mokro. 

Ilość

Peklowanie  to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa. Efektem nasycenia środkiem peklującym jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa oraz oczywiście przedłużenie trwałości produktu.

Peklosól to mieszanka soli i azotanu sodu. Polecana przy zastosowaniach domowych, ponieważ zawiera odpowiednie i bezpieczne proporcje poszczególnych składników. 

Peklowanie na sucho   : od 17 do 23 gram na 1 kg mięsa

Peklowanie na mokro  : od 70  do 100 gram na 1 litr wody

Duże kawałki mięsa można nastrzyknąć przy pomocy strzykawki.

Mieszanka przeznaczona wyłącznie do peklowania mięsa!

ZIEL062
15 Przedmioty

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.