LASKA WANILIA BURBOŃSKA 3G
Wanilia najczęściej używana jest aby dodać aromatu i zapachu do likierów, nalewek, miodów pitnych, kremów, ciast, lodów, czekolady, puddingów, likierów i wielu, wielu deserów. Jest ona również używana w daniach na słono jako dodatek do sosów podawanych do ryb, skorupiaków, w niedużych ilościach do potraw z cielęciny.
Wanilia najczęściej używana jest aby dodać aromatu i zapachu do likierów, nalewek, miodów pitnych, kremów, ciast, lodów, czekolady, puddingów, likierów i wielu, wielu deserów. Jest ona również używana w daniach na słono jako dodatek do sosów podawanych do ryb, skorupiaków, w niedużych ilościach do potraw z cielęciny.
Najszlachetniej pachnie miąższ wydobyty ze strączka - laskę rozkrawamy wzdłuż i zawartość dodajemy do ciasta, kremu lub kompotu.
Kawałki wanilii można zetrzeć na tarce lub - jeśli robimy krem czy sos na bazie mleka - zaparzyć mlekiem (wrzucamy do wrzącego i po 10 minutach wyjmujemy).