OSŁONKA BIAŁKOWA FI55 5M
search
  • OSŁONKA BIAŁKOWA FI55 5M

OSŁONKA BIAŁKOWA FI55 5M

16,00 zł

16,00 zł 1

Brutto

Osłonka białkowa Ø 55 karmel o szerokości po złożeniu 85mm.

Ilość

Osłonka białkowa Ø 55 karmel o szerokości po złożeniu 85mm.

Osłonka znajduje zastosowanie przy produkcji kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, kminkowa oraz szynkowa.

Zalety:

  • nadaje wyrobom naturalny wygląd,
  • pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia,
  • dobrze przepuszcza czynniki smakowe i zapachowe,
  • przepuszczalne dla dymu i pary wodnej.

Sposób przygotowania do produkcji:

  • Osłonkę należy namoczyć w lekko osolonej wodzie przez okres 15 minut w temperaturze 20-25°C.
  • Maksymalna temperatura parzenia 75 °C, wędzenia 90 °C.
EMAS054
4 Przedmioty

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.