OSŁONKA BIAŁKOWA FI55 5M
16,00 zł
16,00 zł 1
Brutto
Osłonka białkowa Ø 55 karmel o szerokości po złożeniu 85mm.
Osłonka białkowa Ø 55 karmel o szerokości po złożeniu 85mm.
Osłonka znajduje zastosowanie przy produkcji kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, kminkowa oraz szynkowa.
Zalety:
- nadaje wyrobom naturalny wygląd,
- pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia,
- dobrze przepuszcza czynniki smakowe i zapachowe,
- przepuszczalne dla dymu i pary wodnej.
Sposób przygotowania do produkcji:
- Osłonkę należy namoczyć w lekko osolonej wodzie przez okres 15 minut w temperaturze 20-25°C.
- Maksymalna temperatura parzenia 75 °C, wędzenia 90 °C.
EMAS054
4 Przedmioty
Zobacz także
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.