JELITA BARANIE 22/24 EXTRA 20M
24,00 zł 1
Naturalne jelita baranie przeznaczone do produkcji przemysłowej oraz domowej do wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia.
JELITA NATURALNE BARANIE KALIBROWANE 22/24 -20M W KLASIE EXTRA, ŚREDNICA PO WYPEŁNIENIU (18/20MM) , W DŁUGICH ODCINKACH OD 2 DO 10 M.
Zastosowanie jelit naturalnych
Naturalne jelita baranie przeznaczone do produkcji przemysłowej oraz domowej do wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia.
Najczęściej stosowane do produkcji: kabanosów, frankfurterek, kiełbasek oraz parówek.
Przygotowanie jelit naturalnych
Po wyjęciu z opakowania rozwiązać pęczek ,opłukać pod zimną bieżącą wodą. Moczyć przed nadziewaniem w ciepłej wodzie o temperaturze od 30 do 40°C około 60 minut.
Przechowywanie jelit naturalnych
Zapakowane przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C .
JELIT NIE WOLNO MROZIĆ PONIEWAŻ TRACĄ SWOJE WŁAŚCIWOŚCI