DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G
search
  • DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G
  • DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G
  • DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G
  • DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G
  • DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G

DROŻDZE BAYANUS + POŻYWKA UNIWERSALNE 21% - 17G

8,00 zł
Brutto

Drożdże + pożywka do win białych, różowych i czerwonych BAYANUS STRONG VITA to idealny duet, dzięki któremu przygotujesz swoje smaczne, mocne 21% domowe wino.

Ilość

  • Do mocnych win 21% - uniwersalny zestaw drożdży z pożywką pozwala, przy zastosowaniu trzech odpowiednich dawek cukru, na prowadzenie fermentacji aż do 21%.
  • Ceniony szczep Saccharomyces Bayanus - to wysokoalkoholizujące drożdże, fermentujące w szerokim zakresie temperatur.
  • Szybka fermentacja bez produktów ubocznych - produkt zapewnia szybkie odfermentowanie zawartego w nastawie cukru bez wydzielania niekorzystnych produktów ubocznych.
  • Do win białych, różowych i czerwonych - Bayanus Strong Vita to uniwersalny zestaw do fermentacji wszystkich rodzajów owoców.
  • Wydajny zestaw - opakowanie 7 g drożdży i 10 g pożywki wystarcza na przygotowanie do 25 L nastawu.

Drożdże + pożywka do win białych, różowych i czerwonych BAYANUS STRONG VITA to idealny duet, dzięki któremu przygotujesz swoje smaczne, mocne 21% domowe wino.

Zestaw świetnie sprawdzi się do win z winogron, jabłek, śliwek, dzikiej róży, malin, truskawek, wiśni, czarnych porzeczek i wielu innych.

BAYANUS STRONG VITA to zestaw, w którego skład wchodzi ceniony szczep drożdży winiarskich Saccharomyces Bayanus - wraz ze specjalnie dobranymi pożywkami drożdże te zapewniają wysokie i szybkie odfermentowanie, nawet w trudnych warunkach temperaturowych.

Produkt jest bardzo prosty w użyciu. Opakowanie 7 g drożdży i 10 g pożywki wystarcza na przygotowanie 25 L nastawu.

Sposób użycia drożdży:

  1. Wymieszaj zawartość saszetki z drożdżami w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C wody i pozostaw na 20 minut.
  2. Wlej zawiesinę do pojemnika fermentacyjnego/balonu z nastawem (o zawartości cukru 20⁰Blg).

Sposób użycia pożywki:

Pożywkę dodawaj w trzech równych porcjach (płaska łyżeczka):

  1. Pierwszą rozpuść w ok. 100 ml moszczu, a następnie wlej do naczynia fermentacyjnego przed dodaniem drożdży i wymieszaj.
  2. Drugą dodaj razem z dawką cukru w 3 dniu fermentacji.
  3. Trzecią dodaj razem z dawką cukru w 10 dniu fermentacji.

Nie dodawaj pożywki bezpośrednio do drożdży!

Aby uzyskać 21% alkoholu, wino dosładzaj w trzech porcjach po 1,25 kg cukru/25 L po 3, 6 i 10 dniach (gdy zawartość cukru w moszczu spadnie do 10-14⁰Blg).

Składniki: pożywka 58,8% (wodorofosforan (V) diamonu), komponenty nieaktywnych komórek drożdży, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), drożdże 41,2% (Saccharomyces cerevisiae var. bayanus), emulgator (monostearynian sorbitolu). 

Wymiary opakowania:

  • długość 8 cm
  • szerokość ok. 0,5 cm
  • wysokość 20 cm
400537
12 Przedmioty

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.