DROŻDŻE SAFALE S-04
Doskonałe drożdże angielskie górnej fermentacji, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa.
Doskonałe drożdże angielskie górnej fermentacji, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa.
Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale oraz stout. Szczególnie nadają się do piwa kondycjonowanego w beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindryczno-stożkowych. W Polsce używane z powodzeniem przez piwowarów domowych od wielu lat oraz przez większość browarów rzemieślniczych warzących piwa górnej fermentacji.
Kłaczkowanie i osiadanie: silne,
Odfermentowanie: średnie,
Zalecana temperatura fermentacji: 18-22°C,
Dozowanie: przeciętnie 11.5 g na 20 litrów piwa.
Zobacz także