PEKTOENZYM SUSZONY 6G
search
  • PEKTOENZYM SUSZONY 6G
  • PEKTOENZYM SUSZONY 6G
  • PEKTOENZYM SUSZONY 6G

PEKTOENZYM SUSZONY 6G

6,00 zł
Brutto

Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.

Ilość

Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Zaletą tego produktu jest to, że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej.

Istotne cechy:

• Gramatura 6 g

• Na 10-20 kg owoców

• Łatwiejsze tłoczenie soku i klarowanie wina

Sposób użycia:

Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Pektoenzym rozpuść w 100 ml wody o temp. pokojowej. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C, dodaj rozpuszczony preparat. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

Składniki:

sacharoza, pektynaza 33,3% (maltodekstryna, poligalakturonaza, woda, regulator kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy).

401410
5 Przedmioty

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.