• Obecnie brak na stanie
ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA
search
  • ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA
  • ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA
  • ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA
  • ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA
  • ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA

ZESTAW NA WINO - 4 PORY ROKU - DZIKA RÓŻA

25,00 zł
Brutto

Zestaw na wino 4 PORY ROKU - Dzika róża, na 10 L - wino z suszu kwiatowego i owocowego.

Ilość
Obecnie brak na stanie

  • Domowe wino nawet zimą - wykorzystaj susz zawsze wtedy, gdy nie masz pod ręką świeżych owoców!
  • Dzika róża - odpowiednio dobrany susz owocowo-kwiatowy to gwarancja aromatycznego i pysznego wina
  • Wydajne opakowanie - 100 g suszu + 5 g drożdży z pożywką wystarcza na 10 L nastawu
  • Prostota przygotowania - woda + cukier + zestaw 4 pory roku = 10 L aromatycznego i pysznego wina
  • Składniki suszu: skórka dzikiej róży, jabłko, kwiat hibiskusa, owoce aronii, aromat

Nie masz świeżych owoców, a chcesz przygotować własne wino? Zima jest dla Ciebie okresem, kiedy nie możesz rozwijać swojej pasji winiarskiej? 4 PORY ROKU - dzika róża to zestaw do wyrobu wina zawierający odpowiednio dobrany susz owocowo-kwiatowy i mieszankę drożdży winiarskich z pożywką. Od teraz każda pora roku będzie idealna na przygotowanie wybornych domowych nastawów. Opakowanie o gramaturze 105 g zawiera 100 g specjalnie dobranych składników suszu (skórka dzikiej róży, jabłko, kwiat hibiskusa, owoce aronii i aromat) oraz 5 g wysokiej jakości drożdży z pożywką. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 10 L aromatycznego i zachwycającego swym smakiem nastawu. Niezwykle prosty sposób użycia zestawu wymaga jedynie dodania do zawartości opakowania cukru i wody, dzięki czemu może on również stanowić świetną bazę do rozpoczęcia swojej przygody z domowymi winami.

Składniki suszu:

skórka dzikiej róży, jabłko, kwiat hibiskusa, owoce aronii, aromat.

Składniki drożdży z pożywką:

drożdże [drożdże winiarskie S. cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu], wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy).

Sposób użycia:

Zawartość torebki z suszem owocowym oraz 2 kg cukru wsyp do 10 L wody o temperaturze 85°C i mieszaj przez 3 min, utrzymując podaną temperaturę. Po tym czasie całość przelej do pojemnika fermentacyjnego i ostudź do temperatury pokojowej. Następnie dodaj zawartość małej saszetki z drożdżami winiarskimi i pożywką. Prowadź fermentację przez tydzień, a następnie odcedź nastaw przez sitko. Dodaj 0,5 kg cukru i prowadź fermentację przez jeden miesiąc. W celu wzbogacenia charakteru wina dodaj 1 g taniny do win czerwonych lub białych (lub napar z 2 torebek czarnej herbaty).

Polecamy pozostałe zestawy na wino 4 PORY ROKU z maliną i żurawiną.

400002

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.