WĘGLAN WAPNIA DO ODKWASZANIA WINA 50G
3,00 zł
Brutto
W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejszy kwasowość wina o około 1g/l. Maksymalne, dopuszczalne dawkowanie to 1,5g na 1l wina.
W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejszy kwasowość wina o około 1g/l. Maksymalne, dopuszczalne dawkowanie to 1,5g na 1l wina.
Sposób użycia: odpowiednią ilość węglanu wapnia, należy rozpuścić w niewielkiej ilości wina lub wody, dodać do całego nastawu i dobrze wymieszać.
AKE-R-051
10 Przedmioty
Zobacz także
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.