WĘGLAN WAPNIA DO ODKWASZANIA WINA 50G
search
  • WĘGLAN WAPNIA DO ODKWASZANIA WINA 50G

WĘGLAN WAPNIA DO ODKWASZANIA WINA 50G

3,00 zł
Brutto

W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejszy kwasowość wina o około 1g/l. Maksymalne, dopuszczalne dawkowanie to 1,5g na 1l wina.

Ilość

W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejszy kwasowość wina o około 1g/l. Maksymalne, dopuszczalne dawkowanie to 1,5g na 1l wina.

Sposób użycia: odpowiednią ilość węglanu wapnia, należy rozpuścić w niewielkiej ilości wina lub wody, dodać do całego nastawu i dobrze wymieszać.

AKE-R-051
10 Przedmioty

Zobacz także

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.