RURKA FERMENTACYJNA V2
search
  • RURKA FERMENTACYJNA V2
  • RURKA FERMENTACYJNA V2
  • RURKA FERMENTACYJNA V2
  • RURKA FERMENTACYJNA V2

RURKA FERMENTACYJNA V2

4,50 zł
Brutto

Poznaj i doceń zalety naszej udoskonalonej rurki fermentacyjnej Maxi-v2!

Ilość

  • Innowacyjna rurka o zwiększonej objętości - praktyczna, idealna do domowych nastawów, do wyrobu win, piw i kiszonek.
  • Bezpieczniejsza dla nastawu - zwiększona pojemność rurki (aż o 92%) pozwala zminimalizować ryzyko, że woda wyparuje i muszki owocówki albo bakterie dostaną się do trunku czy kiszonki.
  • Poszerzony wlew - dzięki zwiększeniu średnicy kielicha rurki łatwiej jest nalać do niej wodę.
  • Nietłukąca i wytrzymała - wysokiej jakości, do wielokrotnego, skutecznego stosowania.
  • Lepsze dopasowanie i szczelność - stożkowy koniec rurki zmniejsza ryzyko nieszczelności i ułatwia dopasowanie rurki do różnych korków.
  • Przezroczysta i estetyczna - pozwala obserwować pracę wina i przebieg kiszenia.

Rurka fermentacyjna wypełniona wodą stosowana jest w procesie fermentacji w celu zabezpieczenia zawartości nastawu czy kiszonki przed natlenieniem, a jednocześnie umożliwia regularne wydobywanie się dwutlenku węgla powstającego podczas zachodzącego procesu.

W stosunku do zwykłych rurek pojemność innowacyjnej rurki Maxi została zwiększona aż o 92%, co zapewnia większe korzyści z użycia rurki. Jest nietłukąca i wytrzymała oraz bezpieczniejsza dla nastawu. Pojemność rurki pozwala zminimalizować ryzyko, że woda wyparuje i muszki owocówki lub inne owady albo bakterie dostaną się do trunku czy kiszonki. Dzięki zwiększeniu średnicy kielicha rurki łatwiej jest nalać do niej wodę. Stożkowy koniec rurki zmniejsza ryzyko nieszczelności i ułatwia dopasowanie rurki do różnych korków. Rurka pozwala obserwować pracę wina, przebieg kiszenia, jest przezroczysta i estetycznie wykonana.

Wymiary produktu:

  • Ø wew. górnego otworu 2,2 cm
  • Ø zew. dolnego otworu 1,0 cm
  • szerokość: 6,5 cm
  • wysokość: 17,5 cm

Uwaga!

Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Ferment - Łukasz Dobies. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

405600
7 Przedmioty
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.